september 25, 2015 Daniëlle Borkent

10 november docentencongres

10 november docentencongres “De praktijk van gepersonaliseerd leren”

Hoe kunnen we leerlingen in het onderwijs nog beter ondersteunen, nog meer uitdagen? Hoe leveren we maatwerk, met of zonder ict? Kortom, hoe kunnen we het onderwijs meer richten op individuele talenten van leerlingen?

Met deze vragen houden de Leerlabscholen van Leerling 2020 zich bezig. Het zijn ook de vragen die centraal staan tijdens het Docentencongres van Leerling 2020: ‘De praktijk van gepersonaliseerd leren’, op 10 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Op dit congres tref je de voorlopers op het gebied van gepersonaliseerd leren en ict. De mensen die staan te popelen om een blijvende verandering tot stand te brengen in het onderwijs. Een verandering die de leerling uiteindelijk ten goede komt.

Doel van het congres is dat je ideeën opdoet waarmee je bij wijze van spreken de volgende dag aan de slag kunt op je eigen school. Met elkaar en van elkaar leren staat centraal. Dat betekent dus ook dat er ruimte is om te netwerken; om collega’s te spreken die met dezelfde vragen zitten, dezelfde informatie zoeken. Op het congres willen we die ontmoeting faciliteren. Uiteraard op een eigentijdse manier, die tegemoet komt aan de principes van gepersonaliseerd leren.

Tijdens het congres zijn er verschillende programmaonderdelen waaruit je kunt kiezen:

  • Workshops, waar je praktische vaardigheden opdoet die je meteen in je eigen lessen kunt gebruiken. Denk aan het gebruik van digitale hulpmiddelen of het maken van lessen.
  • Inspiratiesessies, waar sprekers met deelnemers in gesprek gaan over onderwerpen die raken aan gepersonaliseerd leren.
  • Kennisbank Live, een ontmoetingspek waar je met experts, coaches en collega’s in gesprek kunt gaan en met wie je kennis en ervaringen rondom gepersonaliseerd leren kunt delen.
  • Experience café, waar aanbieders van (digitale) leermiddelen hun materialen niet alleen toelichten, maar waar je er zelf ook mee aan de slag kunt.

Programma

09.30 uur     Ontvangst
10.00 uur     Plenaire opening
10.45 uur     Pauze
11.00 uur     Workshops/inspiratiesessies
12.30 uur     Lunch
13.15 uur     Workshops/inspiratiesessies
14.45 uur     Pauze
15.00 uur     Workshops/inspiratiesessies
16.30 uur     Afsluiting en borrel
Inschrijven voor het congres kan via deze link. Deelname aan het congres is gratis. 
Let op! Dit congres is bedoeld voor docenten uit het voortgezet onderwijs. Zij krijgen voorrang op de inschrijving voor het congres.
Tagged: