oktober 29, 2015 Daniëlle Borkent

Workshop uitgelicht: Maatwerkdiploma: Wat moet ik ermee als docent?

Tot aan het docentencongres van 10 november a.s. zullen we elke werkdag een workshop uitlichten. Vandaag de workshop Maatwerkdiploma: Wat moet ik ermee als docent? 

Het totale programma en hoe op te geven voor programma-onderdelen is hier te vinden.

Het Picasso Lyceum in Zoetermeer zet al 10 jaar stappen op weg naar het leveren voor maatwerk aan alle leerlingen. Op dit moment doet zo’n 15 tot 20% van de leerlingen “iets speciaals”. Wat gebeurt er dan? Hoe doen docenten dat? Wat verandert er in de organisatie en wat verandert er aan je rol als docent?

In het eerste deel deze workshop krijg je informatie over de stappen die het Picasso Lyceum de afgelopen jaren heeft gezet, welke maatwerktrajecten er lopen en hoe de toekomst er (wellicht) uitziet. In het tweede deel van deze workshop wordt ingegaan op de coachende rol van de docenten. Met behulp van jullie eigen leervragen gaan we aan de slag met scaling, een simpel aan te leren coachtechniek. LET OP: als je je opgeeft voor deze workshop heb je huiswerk: neem je leervraag mee op het gebied van gepersonaliseerd leren in jouw les.

Deze workshop vindt plaats in programmaronde 1. 

Workshopleider: Jeroen van Grunsven is rector van het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Hij stond aan de basis van het concept van de school en is geschoold in resultaatgerichte coaching. Hij gaf eerder al lezingen en workshops over maatwerk en gepersonaliseerd leren op verschillende conferenties.

Tagged: