Welkom bij het Leerlingenpanel van Leerling 2020!

Om ervoor te zorgen dat leerlingen centraal blijven staan bij Leerling 2020 is hun mening over het onderwijs erg belangrijk. Het Leerlingenpanel van Leerling 2020 is opgezet om door middel van onderzoek en bijeenkomsten de leerling aan het woord te laten over leren op maat en ict op school. Om hen te bereiken zijn we op zoek naar leerlabscholen die met onze steun een bijeenkomst van het Leerlingenpanel willen opzetten.

Meld jouw school aan voor het Leerlingenpanel!

Benieuwd hoe leerlingen op jouw school tegen hun onderwijs aankijken? Wat vinden zij bijvoorbeeld van ict in de klas en hoe leren zij het liefst? Het Leerlingenpanel van Leerling 2020 is bedoeld voor leerlabs en leerlabscholen die met hun leerlingen in gesprek willen over het onderwijs. Wij helpen met het organiseren van een bijeenkomst waarbij we met effectieve werkvormen en workshops de leerlingen aan het woord laten. Het programma hiervoor bedenken we samen. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Emma Rotman: Emmarotman@schoolinfo.nl.

Onderzoek onder leerlingen


In samenwerking met Scholieren.com hebben wij in december 2016 een vragenlijst uitgezet onder middelbare scholieren over wat zij vinden van leren op maat en het gebruik van ict op hun school en hoe zij het liefst zouden leren. 523 leerlingen van verschillende leeftijden en opleidingen vulden de vragenlijst in. De resultaten zijn te zien in deze Infographic. Wil je meer weten? Lees dan het onderzoeksverslag.

In de vragenlijst is ook een aantal opmerkingen geplaatst door de leerlingen. Deze vind je in onderstaand plaatje. (klik op het plaatje om te vergroten)

 

Ook in maart 2016 werd de vragenlijst afgenomen. Deze infographic laat zien hoe leerlingen toen dachten over het ict-gebruik van hun docenten en de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe en wat ze leren.

Onderzoek onder leerlingen op je eigen school

Hoe digitaal is jouw school volgens de leerlingen? Vinden zij dat ze veel keuzevrijheid hebben? En hoe digitaal vaardig vinden ze de docenten? Met deze vragenlijst kunnen leerlingen hun mening geven over het ict-gebruik en leren op maat op jullie school. Daarnaast kunnen ze meteen hun ideeën delen over hoe het onderwijs er volgens hen uit zou moeten zien. Zo zorg je dat jouw school aansluit bij hoe jouw leerlingen het liefst leren.

Download de vragenlijst.

Meer informatie

LAKS-monitor 2016
Eindrapportage scholierencongressen LAKS 2014-2015

Leuk om te lezen

Tien tips van leerling Ties 

“Kijk naar hoe ik in de klas presteer in plaats van op een toets”