Notitieboekje om aan de slag te gaan met informatie uit bijeenkomst

Hoe vaak ga je niet naar een bijeenkomst, workshop, lezing etc. waar je heel enthousiast over bent maar dat je na een week dacht: hoe heet die spreker ook alweer, welke methode werd er genoemd en wie kon ik hiervoor bellen? We kregen vanuit scholen regelmatig de vraag ‘Hoe zorg ik er nou voor dat als we iets organiseren de deelnemers er ook echt mee aan de slag gaan?’ Met de input van de scholen hebben we een onder andere een notitieboekje gemaakt die getest is tijdens een aantal bijeenkomsten. Dit notitieboekje helpt je om wat je hebt gehoord concreter te maken en de inspiratie die je hebt opgedaan te borgen zodat je er morgen ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt gaan. Voordat je naar een bijeenkomst gaat, kan je dit boekje of de andere materialen gebruiken om te formuleren wat je nou eigenlijk graag wilt weten. Met welk doel ga je naar het congres?

Materialen

Notitieboekje: om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk uit deze dag haalt, kan je dit notitieboekje gebruiken om de inspiratie en de mogelijkheden die je ziet op te schrijven. Door bewust stil te staan bij de vragen, maak je jouw acties zo praktisch en handzaam mogelijk. En niet te vergeten: je inspiratie & handige tips kan je hiermee makkelijk delen met je collega’s en je netwerk. Wil je het boekje printen, klik dan hier op de printbare versie.

Deelnemer bijeenkomst: Ik werd me door dit boekje ineens bewust dat ik hier niet alleen voor mezelf ben maar dat ik ook informatie, tips en inspiratie voor mijn collega’s mee kan nemen.

Actie-sticker: wanneer je bijvoorbeeld geen boekje wil printen maar wel gelijk je actiepunten op wilt schrijven. Exit-ticket: is bedoeld als je uit een workshop, lezing, speeddate etc. komt. Voordat je de ruimte verlaat, moet je iets opschrijven dat je mee naar huis gaat nemen. Dat is als ware je ticket om uit de workshop te mogen. Maak het zo concreet mogelijk. Wat heb je gehoord? Wat was interessant, welke methode wil je ook een keer gebruiken, welk voorbeeld wil je met een collega delen?

Deelnemer bijeenkomst: Ik wou dat ik dit boekje eerder had gehad dan was ik veel beter voorbereid geweest. Ik voel me nu zo stom dat ik al jaren naar verschillende bijeenkomsten ga en me eigenlijk nooit heb bedacht wat ik uit het congres wil halen. Deelnemer bijeenkomst: Als er tijdens het programma van de dag aandacht wordt besteed aan dit boekje dan durf ik makkelijker aan iemand zijn telefoon, mailadres te vragen.

Thema:
Tags:

Comments are closed.