Onder de loep: iTunes U

Het Munnikenheide College uit het leerlab Inrichten individuele leerroutes is in september 2015 gestart met de invoering van iTunes U, een gratis educatieve omgeving ontwikkeld door Apple. De docent kan zelf of met behulp van speciale apps voor iTunes U lessen samenstellen, opdrachten maken, uitsturen en ook nakijken. Inmiddels is er ruime ervaring in de school aanwezig met deze applicatie. Circa 60% van de docenten heeft op eigen initiatief extern een cursus iTunes U gevolgd. Door deze cursus is men in staat om het meeste uit de applicatie te halen. Maar het programma is volgens Margo van den Broek, docente op Munnikenheide, zo gemakkelijk dat je ook zelf een start kunt maken. Lees de ervaringen in dit document.

Voorbeeld in iTunes U

Ook benieuwd hoe een iTunes U cursus eruitziet? Neem een kijkje met code: FYH-CYR-HSE om een project in te zien van het Munnikenheide College. De code voeg je toe via de app iTunes U en dan via Mijn cursussen en vervolgens het blauwe plusje linksboven in de hoek.  Daarna  ‘schrijf je in voor een cursus’. Gebruik hiervoor bij voorkeur een iPhone of iPad. Heb jij ervaring met iTunes U of een soortgelijk programma? Laat het ons hieronder weten.

Beoordeel deze tool op de Product reviewpagina.

Tags: Vaardigheden

Reacties3

 1. Cláudia november 23, 2016 at 8:31 pm #

  Ik zie geen blauwe plusje linksboven…

  • Daniëlle Duijts november 28, 2016 at 4:32 pm #

   Beste Cláudia, het plusje is zichtbaar als je in de iTunes U app onderin het menu ‘Mijn cursussen’ zit.

 2. Annika november 23, 2016 at 2:21 pm #

  Werk nu dik 2 jaar met iTunesU, bevalt steeds beter!

  Samen met collega vullen we de cursus met opdrachten en ondersteunend materiaal.

  Handig om cursus bij de iScholenGroep te volgen, dan wordt je gelijk erkend iTunesU docent en kun je meer ll per cursus zich laten inschrijven.