Kickstarters digitale tools voor docenten 

Let op! Op Voortgezetleren.nl staat een update van een aantal van onderstaande kickstarters en zijn nieuwe kickstarters toegevoegd. Je vindt ze hier.

 

In het leerlab Digitale didactiek zijn kickstarters over digitale tools ontwikkeld die docenten op weg helpen om aan de slag te gaan met het gebruik van deze tools in de les. Met deze kickstarters richten we ons op docenten die graag hun didactiek willen verrijken met digitale instrumenten, maar die het niet altijd even makkelijk vinden om daarmee aan de slag te gaan. De kickstarters laten hen stap voor stap kennismaken met tools die breed inzetbaar zijn in de lessen. Vandaar ook de naam kickstarters: de beschrijvingen helpen docenten om een start te maken met zo’n tool. Het is dus geen complete handleiding. Voor meer verdieping wordt in de kickstarters steeds verwezen naar andere sites, waar die verdiepende informatie te vinden is. Van 16 tools is een kickstarter beschikbaar.

Bij het gebruik van de digitale tools is het belangrijk dat je de tool niet gebruikt omdat je een tool in wilt zetten, maar kijkt hoe je als docent met een bepaalde tool een didactische doel kunt bereiken. Bij elke tool staat beschreven wat het doel is. NB. We doen er alles aan om deze kickstarters actueel te houden, mocht je toch een fout tegenkomen dan horen we dit graag. Je kunt jouw opmerkingen mailen naar info@schoolinfo.nl.

Beoordeel een van deze tools op de Product reviewpagina.

,

Reacties10

 1. Sophie V. december 4, 2017 at 4:20 pm #

  Is er een mogelijkheid om ook kickstarters te maken voor
  – Tinycards
  – Gynzy
  en Bookwidgets te maken?

  • Danielle B. december 5, 2017 at 4:11 pm #

   Beste Sophie,

   De kickstarters die we hebben laten maken zijn aangedragen door onze leerlabscholen binnen het leerlab Digitale didactiek. Zij hebben naar aanleiding van hun leerlabvraag aangegeven behoefte te hebben aan deze kickstarters. Het is niet zo dat we voor elke tool een kickstarter gaan maken dit is echt gerelateerd aan de behoeftes van de leerlabscholen.
   Bovenstaande tools vallen hier (op dit moment) niet onder.

   Hartelijke groet,
   Daniëlle Borkent

 2. Vincent Grit oktober 2, 2017 at 9:01 am #

  Ik mis BookWidgets (www.bookwidgets.com). Nog relatief onbekend, maar cruciaal in digitale didaktiek.

  • Danielle B. oktober 2, 2017 at 12:21 pm #

   Beste Vincent, het klopt dat deze lijst niet uitputtend is. Vanuit het leerlab Digitale didactiek zijn deze destijds aangedragen. Mochten meerdere scholen graag over een bepaalde tool een kickstarter willen hebben dan ga we kijken of we deze kunnen laten maken.
   Hartelijke groet, Daniëlle Borkent (namens Leerling 2020).

 3. alex s mei 27, 2017 at 7:48 am #

  Groep 8 gaat dit zeker inzetten.
  Bedankt voor deze mooie verzameling direct toepasbare tools.

 4. JWB Smit januari 6, 2017 at 12:22 pm #

  HSTRY heet inmiddels Sutori.

 5. Karen Van de Cruys september 4, 2016 at 7:50 am #

  Mooi samengesteld, helder uitgelegd. Bedankt!

 6. Erik Devlies augustus 17, 2016 at 4:51 pm #

  Dank voor jullie werk.

 7. LisaN augustus 16, 2016 at 4:34 pm #

  Of Mentimeter 😉

 8. Lekkergeheim augustus 14, 2016 at 11:34 pm #

  En ‘SOCRATIV’ dan?