Leer denken als een startup

Als je met vernieuwing in het onderwijs bezig bent, loop je vroeg of laat tegen allerlei wetten, eisen en houdingen aan. Contact met startups biedt docenten en schoolleiders dan een fris perspectief. Of zoals, Niftarlake-docent Jennifer de Laet, zegt: “Ze helpen je om de ruimte te vinden om tegen de heilige huisjes aan te kunnen schoppen.” De filosofie waarmee startups producten ontwikkelen is voor het onderwijs inspirerend om te volgen. Via Leerling 2020 worden leerlabscholen dan ook regelmatig met startups in contact gebracht. Zo konden docenten en schoolleiders workshops volgen van o.a. startupaccelerator Rockstart en van Professional Rebel, een bureau dat de startup-spirit bevordert. Ook verzorgde de startup Peerby een inspiratiesessie tijdens enkele bijeenkomsten. Jennifer de Laet, docent aan het Niftarlake College in Maarssen, volgde verschillende van de workshops en legt in deze video uit wat startups voor het onderwijs kunnen betekenen. “

Change the status quo

Startupmiddag iets voor jouw school?

Professional Rebel biedt scholen nu de kans om een middag in de wereld van de innovators te duiken. Tijdens een Startup Midday’ ga je met collega’s op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten voor in het klaslokaal. Leer van de successen en de fouten van succesvolle voorlopers, en ontdek hoe je hun lessen toe kunt passen in het onderwijs. Scholen kunnen dit inkopen. Heb je interesse? Neem contact op met je contactpersoon binnen Leerling 2020 of Lieke Meijer, liekemeijer@schoolinfo.nl.

Startupkaartspel

Wil je direct met je team aan de slag met een tool? Professional Rebel heeft vanuit de startupcultuur twee kaartspellen ontwikkeld die je in je team kunt gebruiken om het gesprek met elkaar aan te gaan. “Get out of your comfort zone!” Download Deel I  en Deel 2.

Thema: Ervaringen
Tags:

Comments are closed.