#Leerlingen

Elke school heeft het in huis: frisse, creatieve en kritische leerlingen. Tijd voor schoolleiders, docenten én voor Leerling 2020 om hier gebruik van te maken!

Met #Leerlingen gaven we scholen handvatten om het betrekken van leerlingen vorm te geven. We deden onderzoek naar wat leerlingen vinden van het onderwijs, we organiseerden bijeenkomsten en we deelden praktijkvoorbeelden. Zo zorgden we er samen voor dat onderwijsontwikkeling ook echt aansluit bij wat leerlingen nodig hebben.

Gepersonaliseerd leren… Wat vindt de leerling daarvan?

Een groot aantal leerlabscholen van Leerling 2020 is bezig met gepersonaliseerd leren met ict. Wat merken leerlingen daarvan en wat vinden ze daarvan? In samenwerking met Scholieren.com hebben we tweemaal een enquête uitgezet onder ruim 500 leerlingen. We vroegen hen hoe zij dachten over het gebruik van ict op hun school en de mate waarin zij kunnen kiezen hoe, wat en op welk tempo ze leren. Bekijk de infographics van november 2016 en van maart 2016 of lees het verslag. Zelf onderzoek doen op je eigen school? Gebruik de vragenlijst

Wil je met een kleinere groep leerlingen wat dieper op een onderwerp ingaan? Dan kun je een focusgroep organiseren. In april 2017 organiseerde Leerling 2020 in samenwerking met Scholieren.com een focusgroep rondom het digitale portfolio. Vijftien leerlingen gingen met drie leveranciers in gesprek over de succesfactoren en verbeterpunten van het digitale portfolio. Bekijk welke inzichten dit opleverde.

Leerlingen betrekken… Hoe doen andere scholen dat?

Ervaringen van andere scholen helpen jou om ook stappen te zetten richting onderwijs waarbij de leerling écht centraal staat. Of het nou gaat om een grote onderwijsvernieuwing of kleine experimenten in de klas. Nieuwsgierig hoe andere scholen dit doen? Ga naar de praktijkvoorbeelden van #Leerlingen.

Met jouw leerlingen aan de slag? Gebruik deze werkvormen!                                    

Wil je zelf een bijeenkomst organiseren om met leerlingen aan het onderwijs te werken? Kijk naar de opdracht van de werkconferentie van #leerlingen, gebruik de werkvormen uit onze focusgroep of organiseer een Babbelbox!