Leerlingenpanel


Het Leerlingenpanel van Leerling 2020 is opgezet om door middel van onderzoek en bijeenkomsten de leerling aan het woord te laten over leren op maat en ict op school.
 

Meld jouw school aan voor het Leerlingenpanel!

Benieuwd hoe leerlingen op jouw school tegen hun onderwijs aankijken? Wat vinden zij bijvoorbeeld van ict in de klas en hoe leren zij het liefst? Het Leerlingenpanel van Leerling 2020 is bedoeld voor leerlabs en leerlabscholen die met hun leerlingen in gesprek willen over het onderwijs. Wij helpen met het organiseren van een bijeenkomst waarbij we met effectieve werkvormen en workshops de leerlingen aan het woord laten. Het programma hiervoor bedenken we samen. Meer weten of aanmelden? Neem contact op met Emma Rotman: Emmarotman@schoolinfo.nl.
 

Landelijk onderzoek onder leerlingen

In samenwerking met Scholieren.com heeft Leerling 2020 op twee momenten een vragenlijst onder middelbare scholieren uitgezet over wat zij vinden van leren op maat en het gebruik van ict op hun school en hoe zij het liefst zouden leren.

 

Onderzoek onder leerlingen op je eigen school

Hoe digitaal is jouw school volgens de leerlingen? Vinden zij dat ze veel keuzevrijheid hebben? En hoe digitaal vaardig vinden ze de docenten? Met deze vragenlijst kunnen leerlingen hun mening geven over het ict-gebruik en leren op maat op jullie school. Daarnaast kunnen ze meteen hun ideeën delen over hoe het onderwijs er volgens hen uit zou moeten zien. Zo zorg je dat jouw school aansluit bij hoe jouw leerlingen het liefst leren.