Met deze simpele tips betrek je je collega’s

Het Arentheem College heeft drie zeer diverse vestigingen. Een pro/vmbo-afdeling, een laptopschool en een nog redelijk traditionele school, waar men steeds meer blended werkt. Bekijk welke activiteiten docenten organiseren om kennis te delen.

Laagdrempelig

De voortrekkers op het gebied van digitale didactiek op het Arentheem College hebben een aantal activiteiten ontwikkeld om zoveel mogelijk collega’s te betrekken bij de digitalisering van het onderwijs. Collega’s kunnen zich zo op een laagdrempelige manier professionaliseren. Het maakt daarbij niet uit van welk type school de docent afkomstig is. Deelnemers krijgen zo concrete handvatten om met digitale didactiek aan de slag te gaan in de les.

Uitwisseling met een hapje erbij

Sjoerd Boomsma, docent scheikunde en natuurkunde, organiseert Bits & Bytes. Dit zijn toegankelijke workshops waarin een digitale werkvorm wordt ontwikkeld. Zijn gouden tip: “Plan deze sessies goed en houd het vrijwillig. Door deze momenten te organiseren, betrek je niet enkel de voorlopers op dit gebied, maar bied je de mogelijkheid om juist heel laagdrempelig in te stappen.”

Werkconferenties

Daarnaast zijn er meerdere studiemomenten georganiseerd om een grotere groep docenten te bereiken. Richard van Dijk, digitaal specialist, zorgt voor deze studiemomenten rondom digitale didactiek. Dit kan bijvoorbeeld door werkconferenties te organiseren. “Om docenten betrokken te maken en te houden, is het goed als docenten zelf iets vertellen. Ook is het belangrijk tijdens zo’n studiemoment, dat docenten de ruimte wordt geboden zelf aan de slag te gaan.”

Het Arentheem College neemt deel aan het leerlab Digitale didactiek.

 

 

 

 

Comments are closed.