Met deze tool meet je de motivatie van jouw leerlingen

Zijn jouw leerlingen gemotiveerd voor jouw vak? Met de motivatietool uit de toolkit ‘Zelf onderzoek doen op je school kun je dit zelf onderzoeken. Docent Cérise Sangers van het Sint-Janscollege laat zien wat dit haar heeft opgeleverd. Bekijk de video.

Werkt het?

Met de motivatietool onderzocht Cérise of zij haar leerlingen meer kon motiveren voor haar vak Engels door middel van het ReadBox-project. “Het gebruik van de motivatietool heeft mij geholpen om erachter te komen wat de leerlingen van mijn project vinden en of het werkt in het onderwijs.” Haar onderzoek wordt ook door de leerlingen gewaardeerd. Leerling Evi: “Ik vond het fijn om de motivatietool in te vullen, want daardoor kan de leraar zien waardoor jij gemotiveerd raakt voor het vak Engels of het Readbox Project. En dat ze niet zomaar iets doen en je het niet leuk vindt.”

Toolkit

De motivatietool is één van de instrumenten uit de toolkitZelf onderzoek doen op je school’. Deze instrumenten kun je gebruiken om te onderzoeken of je onderwijsvernieuwing werkt en wat je leerlingen ervan vinden.

Het Sint-Janscollege neemt deel aan het leerlab Arrangeren digitale content.

Fotobijschrift: Docent Cérise Sangers heeft het ReadBox-project in haar les toegepast.

,

Comments are closed.