Model: van formatief toetsen naar een formatieve cultuur

Wil jij aan de slag met formatief toetsen? Of toets je al formatief en wil je meer? Dan is het model ‘Van formatief toetsen naar een formatieve cultuur’ iets voor jou. Het laat je zien wat je kan doen om verder te komen en wat je nodig hebt. Bekijk het model.

Hoe is het model ontstaan?

Het leerlab Formatief heeft het model gemaakt. Ze ontdekten dat formatief toetsen vaak in de klas begint. Wil je verder komen? Dan is het belangrijk om met collega’s samen te werken en als school een eenduidige visie en gemeenschappelijke taal te ontwikkelen over dit onderwerp. Als je formatief wilt werken, krijgt uiteindelijk de hele school hiermee te maken. Het leerlab Formatief heeft de verschillende fases van ‘formatief’ op een rij gezet. Met het model willen ze andere leraren inspireren om verder te komen in het formatieve proces.

Hoe werkt het?

Het model bestaat uit 4 fases. Naast het model staat een korte uitleg van deze fases. Klik je op de fase waar je meer over wilt weten? Dan vind je een uitgebreide uitleg, tips en voorbeelden van verschillende scholen. Je leest ook wat je nodig hebt om van de ene naar de andere fase te komen.

Wil je weten welke vragen en antwoorden er leven over Formatief bij andere leraren? Ga naar Edualdo.nl.

Tags: Formatief

Comments are closed.