Online aan de slag met oefeningen werkconferentie ‘Aan de slag met leerdoelen’

Leerling 2020 organiseert regelmatig werkconferenties met diverse thema’s waarbij docenten nieuwe vaardigheden aanleren. Met de opdrachten uit die werkconferenties kun je nu ook online aan de slag. Bekijk de opdrachten voor ‘aan de slag met leerdoelen’.

Aan de slag met leerdoelen

Tijdens de werkconferentie ‘Aan de slag met leerdoelen’ doen docenten kennis op over het denken en handelen vanuit leerdoelen. Het denken vanuit leerdoelen maakt het mogelijk om aan de hand van de leerbehoefte van een leerling leermateriaal aan te bieden, in plaats van op basis van bekend leermateriaal te moeten proberen aan die leerbehoefte te voldoen. Op deze manier is het mogelijk in te spelen op de individuele onderwijsbehoefte van leerlingen.

Opdrachten

Deze opdrachten helpen je om meer vanuit leerdoelen te handelen. Ze sluiten op elkaar aan, maar kunnen ook onafhankelijk van elkaar uitgevoerd worden. De tijdsduur per opdracht is ongeveer 1,5 uur.

Betrek je team

Wanneer je als school of docent aan curriculumbewustzijn wilt werken, is het handig om de volgende drie tips goed door te nemen:

  1. Betrek je team. Kijk samen naar de leerdoelen die je wilt behalen of verdeel het werk en beoordeel elkaars werk.
  2. Maak het bespreekbaar op school. Gea van Barneveld, schoolleider op CSV Het Perron: “Wij vinden leerdoeldenken en curriculumbewustzijn belangrijk en dat willen we ook laten zien, dus we geven docenten tijd en vertrouwen.” Op Leerling2020.nl vind je praktijkvoorbeelden van ontwikkeltijd om leerlijnen te ontwikkelen, vakoverstijgend te werken en leerdoelen te analyseren.
  3. Ga stap voor stap te werk. Je hoeft niet in een keer het hele schooljaar opnieuw in te richten, maar start met een hoofdstuk/thema/periode.

Bekijk ook de opdrachten van de werkconferenties:

Bekijk de agenda van Leerling 2020 voor de werkconferenties.

Wil je op je eigen school of in jouw regio een werkconferentie organiseren? Mail naar leerling2020@schoolinfo.nl voor de mogelijkheden.

 

 

,

Comments are closed.