Online aan de slag met oefeningen werkconferentie differentiëren

Leerling 2020 organiseert regelmatig werkconferenties met diverse thema’s waarbij docenten nieuwe vaardigheden aanleren. Met de opdrachten uit die werkconferenties kun je nu ook online aan de slag. Bekijk de opdrachten voor differentiëren.

Differentiëren

Leerlingen hebben verschillende niveaus en onderwijsbehoeften. Differentiatie is de wijze waarop een leerkracht met de verschillen tussen leerlingen omgaat. Het doel van differentiatie is om alle leerlingen een bepaald niveau te laten behalen door te variëren in zaken als instructiewijze en instructietijd.

Opdrachten

Door de opdrachten uit te voeren leer je hoe je op een praktische wijze van start kunt gaan met differentiëren in de klas. De opdrachten sluiten op elkaar aan, maar kunnen ook onafhankelijk van elkaar uitgevoerd worden wanneer je bijvoorbeeld al meer kennis hebt over het onderwerp. De tijdsduur voor het maken van een opdracht is ongeveer een uur, wanneer je over de juiste software en voorkennis beschikt.

Bedenk zelf een opdracht

Wanneer de opdrachten uit de werkconferentie niet helemaal aansluiten bij jouw lessen, kun je ook zelf een leuke opdracht bedenken. Je kunt de opdrachten uit de werkconferentie als inspiratie gebruiken, maar ook de lesvoorbeelden over differentiëren op leerling2020.nl. Bijvoorbeeld differentiëren met een lesplanner.

Bekijk ook de opdrachten van de werkconferenties:

Bekijk de agenda van Leerling 2020 voor de werkconferenties.

Wil je op je eigen school of in jouw regio een werkconferentie organiseren? Mail naar leerling2020@schoolinfo.nl voor de mogelijkheden.

 

Comments are closed.