Online aan de slag met oefeningen werkconferentie digitale didactiek

Leerling 2020 organiseert regelmatig werkconferenties met diverse thema’s waarbij docenten nieuwe vaardigheden aanleren. Met de opdrachten uit die werkconferenties kun je nu ook online aan de slag. Bekijk de opdrachten voor digitale didactiek.

Digitale didactiek

Tijdens de werkconferentie digitale didactiek ervaren docenten hoe digitale tools een meerwaarde kunnen bieden in hun lessen. Bij digitale didactiek gaat het voornamelijk om het inzetten van ict om leeractiviteiten beter, aantrekkelijker, meer op maat, maar ook effectiever te kunnen organiseren.

Opdrachten

De tijdsduur voor het maken van een opdracht is een uur, wanneer je over de juiste software en voorkennis beschikt. Alle opdrachten zijn direct toe te passen in een les. Je kunt de opdrachten alleen uitvoeren, maar ook samen met collega’s, bijvoorbeeld tijdens een sectievergadering. Daarnaast kun je de opdrachten gebruiken om een deel van een studiedag in te vullen.

Ontwikkel je eigen opdracht

Wanneer de opdrachten uit de werkconferentie niet helemaal aansluiten bij jouw onderwijsdoel, kun je er ook zelf een ontwerpen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de kickstarters. Ook kun je een van de digitale tools gebruiken om een vergadering met collega’s vorm te geven om te ervaren hoe het werkt. Of vraag een collega docent een opdracht te maken over een tool waar hij of zij enthousiast over is.

Bekijk ook de opdrachten van de werkconferenties:

Bekijk de agenda van Leerling 2020 voor de werkconferenties.

Wil je op je eigen school of in jouw regio een werkconferentie organiseren? Mail naar leerling2020@schoolinfo.nl voor de mogelijkheden.

 

, ,

Comments are closed.