Op schoolbezoek? Breng je verwachtingen in kaart

Wanneer je inspiratie op gaat doen bij een andere school is een goede voorbereiding van groot belang. Docenten uit de leerlabs Schoolorganisatie en Zo.Leer.Ik! – Schoolorganisatie brachten een bezoek aan twee scholen in Finland, en kwamen tot de conclusie dat hun verwachtingen vooraf sterk van invloed waren op hun bevindingen. Gebruik deze tabel om hier je voordeel mee te doen!

Verwachtingen van een schoolbezoek

Met behulp van de tabel breng je jouw verwachtingen van een schoolbezoek in kaart. Vervolgens vergelijk je deze met de daadwerkelijke indrukken die je hebt opgedaan op de bezochte school en de gang van zaken op je eigen school. Zo kan je concrete conclusies trekken en inzichtelijk maken wat je meeneemt en mogelijk wilt veranderen op je eigen school.

Voorbereiding schoolbezoek

Om je nog beter voor te bereiden, kan je deze checklist gebruiken (ontwikkeld door het Herbert Vissers College) om zoveel mogelijk uit het schoolbezoek te halen. Bedenk ook of je leerlingen wil betrekken bij een schoolbezoek. Op zoek naar meer informatie over het Finse onderwijssysteem? Lees hoe docenten geïnspireerd zijn geraakt om het eigenaarschap van docenten én van leerlingen te vergroten.

, ,

Comments are closed.