Starterskit arrangeren

Wil je aan de slag met het arrangeren van lesmateriaal? Het leerlab Arrangeren digitale content heeft een starterskit gemaakt om je op gang te helpen.

Onderdeel 1: Vragenlijst

Het arrangeren van verschillende lesmaterialen om tot een op maat gesneden les te komen vraagt om het maken van een aantal afwegingen. Gebruik daarvoor deze vragenlijst samengesteld door het leerlab. Er is niet één goed antwoord per vraag. De vragenlijst helpt om in kaart te brengen wat je nodig hebt om met arrangeren op school te kunnen starten.

Download de vragenlijst.

Onderdeel 2: Docentenlab

Het docentenlab van het Niftarlake College is een ruimte waarin docenten de mogelijkheid hebben om digitale content te arrangeren. Het docentenlab bestaat uit vier verschillende delen: een plek om te brainstormen, om informatie te verzamelen, om te produceren en om te presenteren. Bekijk de video en laat je inspireren. Ook zonder docentenlab kun je namelijk samen met je collega’s aan de slag om te arrangeren. “Wat ik heb geleerd is dat je met meer mensen iets mooiers kan neerzetten, dan je in je eentje kan”, vertelt Erik van Wijngaarden, docent Van Lodenstein College Barneveld.

Onderdeel 3: Tips & tricks

Wil je meer tips en tricks over arrangeren? De deelnemers aan het leerlab hebben een inspiratiepagina gemaakt op scoop.it met allerlei handige hulpbronnen en links over arrangeren. Zoals een bericht over de handige videotool Animoto, een verwijzing naar de brochure Auteursrecht en internet en tips om digitale opdrachten met leerlingen te delen.

Bekijk de inspiratiepagina

,

Comments are closed.