Adapt Economie LWEO 3e klas Vwo

Voor de derde klas wordt een adaptieve webbased methode aangeboden: Adapt 3e klas. De methode is volledig digitaal en is te gebruiken op computer, laptop of tablet (dus zogenaamd device onafhankelijk).

Rating: 4.5 uit 2 reviews

Schrijf een review


Alle reviews voor Adapt Economie LWEO 3e klas Vwo

"Niet aan te raden" -
VeraGrotius college19 januari 2023

Heb al 2 jaar op school de economie boekjes van LWEO maar ik vind ze heel onduidelijk. Ik ben niet slecht in economie, maar de stof uit deze methode is slecht uitgelegd omdat er nauwelijks voorbeelden in staan en de uitleg bestaat uit enorme lappen tekst. Aantrekkelijker voor mij en andere leerlingen zou zijn om de uitleg te verdelen in overzichtelijke blokken met duidelijke voorbeelden. Bovendien staat alle tekst strak van de spel-en typ fouten en komen de online antwoorden en meerkeuzevragen niet overeen met het boekje zelf, waarschijnlijk doordat er online nog verouderde versies staan. De LWEO methode bereidt ons niet goed voor op het eindexamen. Zorg er alsjeblieft voor dat de toekomstige economieleerlingen niet de zelfde ervaring hebben als mijn klas en ik.

"Kak" -
AnkjeMeerveld1 april 2021
 • Heel onoverzichtelijk

Veel te veel tekst, bijna geen uitleg, heel onduidelijk

"Hanteerbaar voor leerlingen in zijn eenvoud" -
RonaldCollaer College19 september 2017
 • Gemaakt door docenten economie
 • Begrijpelijk voor leerlingen
 • Geschikt voor zelfverantwoordelijk leren van de leerlingen
 • Soms een wat amateuristische uitstraling
"Een slim in elkaar gezet softwarepakket dat een prima leermiddel is op gepersonaliseerd leren beter mogelijk te maken." -
Roger ZeekafHet College Weert10 juli 2017
 • gebruiksvriendelijk
 • differentiatiemogeliikheden
 • voortgang vorderingen bij leerlingen goed te volgen.
 • Toetsmateriaal kan ingezet worden als vorderingstoets
 • eigen Mogelijkhied eigen opdrachten toe te voegen
 • Nog niet echt tegen gekomen

De leerlingen moeten kunnen beschikken over een device. Gestart in een 3 gymnasiumklas. De leerlingen hebben mij geholpen bij de navigatie door het complete pakket. Een hele prettige leerzame samenwerking. De leerlingen hebben met plezier gewerkt in hun eigen tempo. Je stuurt als docent minder op inhoud maar meer op het proces. Je hoeft geen gebruik meer te maken van traditionele toets weken wanneer je daarvoor wilt kiezen. Je kunt per les een interventie doen wanneer dit nodig is. Pedagogisch gezien heel sterk. Je coacht de leerling veel meer bij het maken van zijn leervorderingen je toetst wanneer de leerling er aan toe is. Adapt is een goed leermiddel dat recht doet aan verschillen, maatwerk biedt. Het leermiddel personaliseert de leeromgeving van de leerling.

Schrijf een review voor Adapt Economie LWEO 3e klas Vwo