Veranderkracht


Wat houdt het veranderkrachttraject in?

Een van de Veranderaanpak-initiatieven van Leerling 2020 is het veranderkrachttraject. Het doel is dat de deelnemers aan het einde van het traject in staat zijn duurzame verandering tot stand te brengen en ook andere collega’s in het onderwijs kunnen begeleiden in hun veranderaanpak. In verschillende bijeenkomsten wisselen de deelnemers ervaringen en theorie uit over veranderkunde. Daarnaast heeft elke docent geformuleerd welke vaardigheden ze willen verbeteren. Deze zijn gekoppeld aan een concreet project binnen hun school. De vorderingen worden geëvalueerd tijdens de individuele coachbezoeken. De focus ligt op persoonlijke groei. De kracht om duurzame verandering vorm te geven heeft namelijk alles te maken met persoonlijke vaardigheden. Het motto: “wanneer je zelf leert, leren anderen met je mee.”

Wil je meer informatie over het veranderkrachttraject? Neem dan contact op met Michelle Kulkens via michellekulkens@schoolinfo.nl of bekijk de flyer Veranderen kun je leren.

In juni 2018 is het vierde Veranderkrachttraject gestart. Deze loopt tot en met december. Per traject zijn er vier groepsbijeenkomsten en vier individuele coachingsmomenten. De groep van het huidige Veranderkrachttraject bestaat uit 15 deelnemers, voornamelijk docenten en een aantal schoolleiders.

De volgende stappen komen aan bod in het Veranderkrachttraject:

 

Ontdekken

Ontdekken

Context

Context

Starten

Starten

Begeleiden

Begeleiden

Borgen

Borgen

Delen

Delen