Wat willen leerlingen weten van docenten?

Op de Waldheim mavo in Baarn hebben leerlingen nagedacht over hun onderwijs. Zij bedachten vragen die ze altijd al hebben willen stellen aan docenten. Bijvoorbeeld: Hoe houdt u uw les interessant voor alle leerlingen? Bekijk de babbelboxvideo’s met de antwoorden van de docenten.

“Hoe houdt u uw les interessant voor alle leerlingen?”

Bekijk de video met antwoorden op de vraag van Emma

 

“Wat wilt u uw leerlingen meegeven voor zijn of haar toekomst?”

Bekijk de video met antwoorden op de vraag van Julia.

 

De babbelboxvideo’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met studenten van het mediacollege United College Hilversum en zijn opgenomen tijdens het docentencongres van Leerling 2020 in maart 2017.

“Dit doen we normaal nooit”

Dankzij de babbelbox hebben de leerlingen van de Waldheim MAVO een groot aantal vragen beantwoord gekregen. Volgens Julia is de boodschap van de docenten in de video helder en komt het veel overeen: “ga doen wat je leuk vindt” en “als docent ben ik er om je te helpen met je toekomst”. Julia geeft als tip aan docenten dat die instelling in de lessen ook wat meer naar voren mag komen. Emma vond het heerlijk om te brainstormen over de vragen. “Dit doen we normaal nooit. Het lijkt me ook leuk om een volgende keer echt met de docenten in gesprek te gaan.”


Geïnspireerd geraakt? Neem zelf een babbelbox op met je leerlingen. Bekijk hier het stappenplan.

Waldheim mavo neemt deel aan het leerlab Klassikale context

Comments are closed.