Webinar Sociaal kapitaal in de scholen

Jan Fasen, directievoorzitter bij het Mundium College heeft een webinar gegeven over ‘We investeren nog onvoldoende in de groei van sociaal kapitaal in scholen.’

In deze webinar vertelt Jan Fasen hoe een school de kwaliteit en innovatiekracht van onderwijs kan vergroten. Hij gaat in op vragen als: – Hoe halen we de kennis die buiten de school volop aanwezig is naar binnen voor leraren en leerlingen? – Hoe verbinden we die kennis vervolgens met het dagelijks werk in de school? – Hoe speel je de aanwezige kennis en ervaring van eigen medewerkers vrij voor collega’s die aan die kennis en ervaring juist behoefte hebben? Er wordt verteld hoe het samenspel tussen de leraren en de schoolleider er dan uit kan zien en hoe je professionalisering in de eigen organisatie een impuls kunt geven. De inzichten van Hargreaves en Fullan lopen daarbij als een rode draad door dit webinar.

Jan Fasen is directievoorzitter bij Mundium College. Jan maakt gebruikt van het concept Heyy.SOML. Het concept (Heyy. SOML) heeft Jan samen met een collega ontwikkeld en wordt gebruikt bij de stichting waar hij werkt, de Stichting Onderwijs Midden-Limburg.

Certificaat

Wanneer je vier webinars hebt gevolgd, ontvang je een certificaat. Je kunt vanaf de computer op school of thuis de webinars volgen. Via het inschrijfformulier kun je je hiervoor aanmelden. De webinars worden in samenwerking met de VO-academie georganiseerd.

Thema: Ervaringen
Tags:

Comments are closed.