Werkdocument ‘Het ontwikkelen van een visie op digitale didactiek’

Gymnasium Apeldoorn heeft in het  werkdocument ‘Het ontwikkelen van een visie op digitale didactiek’, beschreven hoe zij als school gekomen zijn tot een visie op digitale didactiek. Dit document kunnen schoolleiders en docenten gebruiken die aan de slag willen gaan met onderwijsvernieuwing met behulp van ict en daarvoor eerst willen nadenken over een visie op het werken met digitale didactiek. Aan de hand van vijf processtappen, beschreven in het werkdocument kun je een plan van aanpak maken.

Gymnasium Apeldoorn

Het werkdocument is gebaseerd op het proces van Gymnasium Apeldoorn. Dit proces loopt nog steeds door en wordt volgend schooljaar uitgebreid naar de andere klassen. We realiseren ons dat elke school uniek is en dat de aanpak van Gymnasium Apeldoorn wellicht niet een op een overgenomen kan worden, maar het proces van deze school kan je wel op ideeën brengen. Wil je meer weten over het proces dat deze school heeft doorlopen, mail dan naar leerling2020@schoolinfo.nl.

In 10 stappen naar een ict-applicatie voor jouw school

Hoe maak je als school een keuze voor een digitaal leerplatform, toetsapplicatie of digitaal portfolio? Op basis van de ervaringen van scholen uit de leerlabs maakte Schoolinfo een stappenplan, dat jou als school helpt om een keuze te maken.

,

Comments are closed.